Welke sfeerhaard past bij jou?

Geplaatst door

De dagen worden weer langer en de gezelligheid in huis neemt toe. Kaarsjes aan, dekentjes op de bank en de haard weer aan. De winter is uitermate geschikt om het huis op te warmen met een mooie sfeerhaard. Echter zijn er zoveel soorten dat het soms moeilijk is te kiezen. Wij proberen je op weg te helpen.

Moderne look

Bij een strak en modern interieur hoort natuurlijk een sfeerhaard in moderne look. De beste sfeerhaarden voor in een modern interieur zijn de hanghaard en de wandhaard. Deze worden rechtstreeks op de muur bevestigd zonder ombouw. De industriële look zorgt er voor dat ook in een industrieel interieur deze sfeerhaarden niet misstaan.

Chique en klassieke sfeerhaard

Maar wellicht heb je een heel ander interieur en past een klassieke sfeerhaard beter in jouw interieur. Deze sfeerhaarden hebben een schouw ombouw wat ze net dat beetje extra geeft. Het geeft een knusse en ietwat ouderwetse uitstraling, het doet je denken aan de gezellige avondjes rondom de haard toen je nog klein was. Deze schouw kun je in iedere gewenste kleur schilderen, zodat hij perfect past bij jouw interieur.

Brandstof voor je haard

De haard moet natuurlijk wel branden. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden en afhankelijk van welke haard je hebt gekozen. Zo zijn er haarden die op echt hout branden, maar ook zeer in trek momenteel zijn de gelhaarden. De potten vul je met gel en deze steek je aan. De gel is reukloos, maar geeft wel de echte vlammen die zorgen voor gezelligheid. Tot slot kun je natuurlijk ook nog kiezen voor een elektrische haard. Geen geur, geen open vuur maar toch de gezelligheid. Ideaal wanneer er kleine kinderen of huisdieren rond lopen.

De sfeerhaard compleet

De sfeerhaard is natuurlijk pas echt compleet met een mooi kleed er voor en wat bijpassende accessoires, denk hierbij aan kandelaars, fotolijsten of een mooi beeld. Op de website Huisinspiratie.nl vind je nog meer huis inspiratie om jouw haard aan te kleden. Succes verzekerd!

Bron: Huishint.nl

Bron: Woonaanwijzig.nl