Beginnen met het isoleren van een oud appartement

Geplaatst door

Oude appartementen zijn erg geliefd bij jonge mensen en mensen die van klussen houden. Ze zijn vaak voor een goede prijs te kopen, je kunt ze makkelijk aanpassen naar je eigen wensen en nadat je het appartement betrokken hebt met (vaak veel) winst verkopen aan een ander. Bij een oud appartement moet er vaak een nieuwe vloer, keuken en sanitair in. Uiteraard is het vaak ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat het appartement weer een goede isolatie krijgt. Maar hoe begin je eigenlijk aan het begin van een oud appartement, er moet immers zoveel gebeuren!

Isolatie is belangrijk

Je isoleert je woning vaak omdat je het verlies van warmte tegen wil gaan. In een appartement heeft isolatie vaak nog veel meer zin. Omdat je dicht tegen je buren aan zit is isolatie ook perfect om geluidsoverlast tegen te gaan. Alle geluiden om je heen kunnen vervelend zijn en daarom is het fijn als je woning een goede geluidsisolatie kent. Het is een goed begin om je muren en de vloeren te isoleren.

1170x518-geluidsisolatie

Het isoleren van de muren

Je muren kunnen op een scala aan manieren isolatie krijgen vanaf de binnenkant. Het meest gebruikte en makkelijke is het isoleren met platen en karton van gips. Het enige wat je hoeft te doen is de platen tegen de te isoleren muur aan te lijmen. Het karton zorgt ervoor dat je woning ook beschermt is tegen vocht. Vooral oudere appartementen kennen soms nog wel een vochtprobleem, daarom is het altijd verstandig om werk van hout met karton te plaatsen.

Ook de vloer isoleren

Het is het makkelijkst om de isolatie aan de bovenkant van de vloer te plaatsen. Het is immers veel makkelijker dan hoog te werken en het heeft hetzelfde effect. Het is wel goed om te beseffen dat isolatie de vloer zwaarder maakt. Let er dus goed op of de constructie van je woning deze verzwaring wel kan dragen. Ook moet je goed kijken of het wettelijk wel toegestaan is in je woning. Wanneer je dit gedaan hebt is het makkelijkst om zand of speciale dekens te gebruiken.