Crisis met de ontruiming

Geplaatst door

Stel je gaat verhuizen en je moet de woning verlaten, of door een huurachterstand moet je onwillig de woning verlaten. Dan kan het voorkomen dat het echt wooncrisis is, je moet bijvoorbeeld met spoed het huis verlaten maar het huis staat nog vol met spullen. Je kan dan een huisontruiming service bellen om het huis leeg te halen. Maar heb je je al verdiept in het proces van een ontruiming? Moet je de woning daadwerkelijk verlaten?

De stappen voor ontruiming

De volgende stappen moeten in ieder geval gemaakt worden bij een ontruiming, wanneer er één mist kan het voorkomen dat de ontruiming ongeldig wordt verklaard.
Er moet contact worden gezocht door de verhuurder met de huurder over huurachterstand, zodat de huurder hier weet van heeft.
Wanneer er door de huurder niet wordt gereageerd op de huurachterstand mag de verhuurder een procedure starten.
Als huurder zijnde dien je dan de woning te verlaten, wanneer dit niet vrijwillig gebeurd kan het voorkomen dat de verhuurder over gaat op ontruiming. Dit moet echter wel aangekondigd worden aan de huurder.
Wanneer de huurder er dan nog in zit zal een slotenmaker het slot openen en er zullen politieagenten zijn om de huurder de woning uit te zetten. De woning wordt vervolgens leeggehaald en wordt aan goede doelen geschonken.
Vervolgens komt er een nieuw slot op.

Ontruiming voorkomen

Je wilt natuurlijk de ontruiming voorkomen, wanneer het niet lukt om tijdig de huur te betalen moet je proberen te praten met de verhuurder, een incassobureau of zelfs een deurwaarder. Zo kun je misschien komen tot een betalingsovereenkomst zodat je later het geld alsnog kan betalen.