Curved tv

Geplaatst door

Je ziet ze steeds meer op de markt: Een tv met gebogen scherm. Het is de nieuwste ontwikkeling op de tv markt en deze ontwikkeling zal de komende jaren door gaan zetten. Een curved tv wordt ook wel tv curved of tv gebogen scherm genoemd. Deze tv’s zijn een opvallende verschijning in de woonkamer door hun gebogen vorm.

Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van deze curved tv’s ?

Voordelen TV gebogen scherm

Een van de grootste voordelen van een curved tv is het gevoel van diepte. Het lijkt alsof je naar een 3D televisie aan het kijken bent zonder dat je daar een bril voor nodig hebt. De buiging van het scherm aan de zijkanten van het scherm kan beter worden waargenomen door onze ogen.
De ervaring van het kijken naar een curved tv word beter doordat het kijkoppervlakte groter is. De ervaring wordt hierdoor veel beter. Het beloofde bioscoopeffect wordt hierdoor alsnog gerealiseerd.

Nadelen van een curved televisie

Een tv met gebogen scherm heeft ook zijn nadelen. Zo is de tv vaak een stuk duurder dan de normale tv’s. Je hebt een groot beeldformaat nodig, wil je echt een andere beleving krijgen van het kijken naar de tv met gebogen scherm.

Curved tv kopen?

Er zijn een aantal voordelen en nadelen aan het aanschaffen van een tv met gebogen scherm. Wanneer je een echte tv kijker bent, is het het geld zeker waard. De beleving wordt enorm verbeterd ten opzichte van normale televisies. Dit terwijl de prijzen ook drastisch aan het dalen zijn.