De afvoerloze gashaard

Geplaatst door

De afvoerloze gashaard is een nieuwkomer op het gebied van de haarden. Maar nu al heeft deze haard tal val voordelen opgebouwd. Dit komt voor een groot deel door de techniek die ze steeds meer verfijnen. De haard zorgt voor een gevoel van flexibiliteit en vrijheid.

De reden hiervoor is dat de haard overal in te bouwen is. Je kan hem in ieder huis plaatsen. Ten tweede is de haard makkelijk te verplaatsen. Het heeft geen grote ingrepen nodig. Maar is net als een wasmachine. Zwaar maar verplaatsbaar! Bovendien heeft de techniek ervoor gezorgd dat we de haard kunnen vergelijken met het ouderwetse houtvuur. Het lijkt bijna precies op elkaar. Waardoor ook de beleving die we vroeger hadden met de open haard weer terug kan komen.

En dit op een gepaste manier zonder grote ingrepen aan je huis te moeten doen. Door bijvoorbeeld het krijgen van een schoorsteen. Dankzij de nieuwe technologie is er dan nu ook eindelijk de gashaard. Deze heeft het voordeel dat het geen schoorsteen of rookkanaal nodig heeft om überhaupt te kunnen werken. Het elektrische vuur dat je ziet is een ander technisch hoogtepunt.

En dit speelt vooral in op de smaak van de mensen. Die in toenemende mate kiezen voor deze afvoerloze gashaard. Niet alleen het uiterlijk van de haard past bij nu maar ook de techniek laat zien dat de afvoer loze gashaard niet meer weg te denken valt.