De mooiste pvc-vloer voor jouw woning

Geplaatst door

De kans is groot dat je al weleens hebt gehoord van pvc vloeren, maar eigenlijk niet echt weet wat het precies is. Hoog tijd om bekend te worden met deze vloersoort, die veel voordelen kent ten opzichte van laminaat en vinyl op rol. Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Lees dan waarom een pvc vloer het overwegen waard is.

Waarom een PVC vloer?

  1. Sterk en slijtvast

PVC, eigenlijk gewoon kunststof, is prima bestand tegen allerlei invloeden van buiten. Hoge hakken, een telefoon die valt of het schuiven met stoelen, ze hebben geen invloed op een pvc vloer. Waar je bij laminaat al snel last kunt krijgen van putjes of krassen, blijven bijvoorbeeld vinylstroken mooi glad. Het gebruik van kunststof zorgt voor een harde vloer, in tegenstelling tot bijvoorbeeld hout, wat een vrij zachte materiaalsoort is.

  1. Grote diversiteit in prints en kleuren

Het gebruik van pvc zorgt niet alleen voor een sterke bovenlaag, ook is er veel mogelijk bij het kiezen van een print of kleur. Van zeer natuurgetrouwe houtprints tot een mooie steen-, beton of tegelprint, er is van alles mogelijk. Ook kun je bijvoorbeeld gewoon kiezen uit een vloer met reliëf.
PVC leent zich daarnaast prima om bedrukt te worden met iedere kleur die je je maar kunt bedenken. Wil je een iets anders en gaan voor een groene vloer? Geen probleem! Andersom is ook een spierwitte vloer gewoon mogelijk.

gordijnen

3. Kan zeer goed tegen vocht en temperatuurwisselingen

Last but not least: pvc vloeren kunnen uitstekend tegen vocht en temperatuurwisselingen, in tegenstelling tot laminaat, dat juist heel slecht tegen water en wisselende temperaturen kan. Zeker in nieuwbouwhuizen is een pvc vloer daarom een echte aanrader. Nieuwbouwwoningen zijn het eerste jaar namelijk nog volop in beweging. In combinatie met een houten of laminaatvloer is er een grote kans op kieren op bobbelende planken. Met een pvc vloer zul je hier minder last van hebben.