De nieuwste trends in laminaatvloeren

Geplaatst door

Laminaat zal dit jaar ook weer veel worden gebruikt. We zullen vaak laminaat vloeren met lichte kleuren weer terug zien. De wihte wash laminaat is een trend die al langer populair is. Deze laminaatsoort heeft een gebleekte uitstraling. Door deze gebleekte uitstraling is de houtnerf beter zichtbaar. Dit geeft een unieke sfeer. Deze soort laminaat lijkt op een echte houten vloer. Dat komt door de afwerking en de structuur van het oppervlak. Het wihte wash laminaat heeft een neutrale look. Een belangrijk voordeel van deze laminaatsoort is dat in praktisch elke woonstijl past. Deze laminaatvloer is in meerdere kleuren verkrijgbaar. 

De breedte

Eerst waren de vloerdelen van het laminaat 19 cm breed. Tegenwoordig zijn ze in verschillende breedtes verkrijgbaar. Er is zelfs een XXL-laminaat dat een vloerbreedte heeft van 32,6 cm. Wanneer een dergelijke vloer is gelegd ziet het er vaak geweldig uit. Door de breedte is het gemakkelijk en snel werken om de laminaatvloer te leggen.

Lichte kleuren

Bij de huidige inrichting van een woning, zeker bij de modernere, gebruikt men veel lichte kleuren. Daar is het laminaat ook op aangepast. Tegenwoordig wordt vaak gekozen voor het white wash laminaat. Dit laminaat heeft een gebleekt uiterlijk. wat ervoor zorgt dat de houtnerf goed zichtbaar wordt. Dankzij de structuur en de afwerking lijkt dit laminaat op een echte houten vloer. Een ander voordeel van een white wash uiterlijk is dat het een neutrale uitstraling geeft. Daarom past deze look bij iedere woonstijl. Dit kan landelijk maar ook industrieel zijn. Het white wash is in verschillende kleuren en stijlen verkrijgbaar.

Wanneer er een laminaat vloer wordt gebruikt met een effen kleur zal de vloer een karakterloos uiterlijk krijgen. Een vloer met kleurverschillen straalt warmte uit en gezelligheid uit.

Structuur

Het laminaat zal niet altijd een glad oppervlak hebben. Het is vooral het laminaat met een structuur en textuur dat vrij populair is. Met deze laminaat soorten kan iedere vloer worden nagebootst. In deze laminaatsoorten zijn de scheuren en kleurverschillen zichtbaar die er ook bij een echte houten vloer zijn.

Het kiezen van een vloer

Voordat je een laminaatvloer uitkiest, moet je met een aantal zaken rekening houden. Wil je met de trend meegaan dan kan je de keus maken voor een vloer met een textuur of kleurverschillen. Denk ook aan de grootte van de ruimte. Indien je in een kleine ruimte een laminaatvloer wilt gebruiken, kan je beter een lichte kleur nemen. Dan lijkt de ruimte groter. Ook de lichtinval in de ruimte is van belang. Maak een ruimte niet te donker. Kortom, als je rekening houdt met deze zaken vind je altijd de perfecte vloer voor in jouw huis.