Een daktuin, ook voor jou een optie?

Geplaatst door

Een daktuin dat zegt niemand natuurlijk zo veel, wat is het eigenlijk? Een daktuin is een iets versimpelde verwoording van een sedumdak of een groendak. Dit zijn dan weer mooie woorden voor een letterlijk groen dak, wat op dit moment een heel hip onderdeel is binnen de tuinbranche.

Een daktuin is een tuin die eigenlijk op een dak is gelegd. Dit klinkt misschien gek maar toch echt mogelijk. Vaak wordt een daktuin aangelegd op een dak van een huis, een schuurtje of bijvoorbeeld een dierverblijf. Een daktuin is dan de groene vegetatie die op het dak van een schuurtje of een dak van een huis wordt gelegd.

De voordelen van een daktuin

Een daktuin is heerlijk wanneer je in de zomer in de tuin zit, en omringd bent door je dieren verblijf die ook een sedum begroeiing heeft en daarnaast ook het dak van je schuurtje is belegd met groen. Het voordeel van een daktuin of een sedumdak is dat het dak wordt beschermd door mossen en grassen die groeien zonder enige vorm van voeding of eigen moeite. Vaak is de regen en de zon genoeg om de grassen en mossen goed te laten groeien.

Bovendien heeft een daktuin als voordeel dat het goed is voor het milieu, de daken worden belegd met biologische mossen en grassen waardoor daar ook een vegetatie kan ontstaan. De bijen en vlinders zorgen voor de bevruchting en groeipotentie van het mos en het gras en daarnaast zorgt de daktuin voor een goede isolatie van het dak. Daarnaast wordt de lucht gefilterd en is het dak minder onderhoudsgevoelig omdat er geen directe regen, sneeuw of zonlicht op komt.

Een bedrijf die je kan helpen met een daktuin is Dutch Impressive Green, zij kunnen je op alle grond advies en tips geven voor het inzetten van een eigen sedum- of daktuin.