Huis nog steeds niet verhuurd? Maak jouw woning aantrekkelijker!

Geplaatst door

Veel mensen verhuren hun huis. Dit kan om verschillende redenen. Misschien zit in jou wel het echte ondernemingsbloed en heb jij van jouw huis jouw bedrijf gemaakt. Maar de verhuurbranche is booming. Steeds meer mensen verhuren ook tijdelijk hun huis, bijvoorbeeld wanneer hun ‘oude’ woning nog niet verkocht is of wanneer jij jouw ‘oude’ stekkie nog even aan wilt houden, om het romantische samenwonen te testen. Maar hoe valt jouw huis nou op tussen al die concurrenten? Lees dan onderstaande tips.

Pas het interieur aan

Een huis krijgt pas echt leven met het interieur dat er in staat. Wist je dat de meeste mensen ook eerst het interieur beoordelen? Of dit nou gaat om het boeken van een hotel, vakantiehuisje of jouw eigen woning! Zorg dus voor een aantrekkelijk interieur, want ja, het oog wilt ook wat. Een tip van de sluier is ook om goed na te denken over wat jouw doelgroep is. Mooie woning in het hartje van Amsterdam? Grote kans dat jonge moderne mensen, die houden van het stadsleven, jouw woning wel zien zitten. Kies dan bijvoorbeeld voor een modern interieur.

Slimme tricks

In de onlinewereld van nu, neem ik aan dat jij jouw huis online aanbiedt, dan zal jij vast als geen ander weten hoe belangrijk adverteren is. Weet jij waar het oog als eerst op valt? Afbeeldingen! Met een mooie foto van jouw prachthuisje, zal jij veel meer clicks krijgen. Bijkomend voordeel dat jouw huis hier ook nog eens populairder door wordt. Maar hoe maak je nou van die aantrekkelijke foto’s?

  • Maak foto’s van hoekjes die jouw woning uniek maken
  • Maak rechte foto’s
  • ‘Less is more’
  • Zorg voor voldoende licht
  • Een frisse uitstraling is belangrijk

De redder in nood

Mocht jouw huis nou toch verscholen raken tussen al die aanbieders? Dan kun je altijd nog kiezen voor een verhuurnetwerk, bijvoorbeeld verhuurmakelaar Rotterdam. Deze websites hebben een veel groter bezoekersaantal en staan vaak boven in de organische ranking van Google. Hierdoor vergroot jij de kans dat jouw appartement/woning sneller wordt verhuurd.

Heb jij nog tips om jouw woning sneller te verhuren?