De minst populaire huishoudelijke klusjes in Nederland

Geplaatst door

In Nederland zijn er steeds meer vrouwen die werken. Het aantal tweeverdieners in Nederland neemt sinds 2000 erg toe. Waar vrouwen vroeger stopten met werken nadat ze kinderen kregen, werken ze nu door. 75% van de personen in de leefstijdscategorie 25 t/m 35 jaar oud zijn tweeverdieners. Het huishouden wordt daarom steeds meer een bijtaak naast het werken. Ramen lappen, koken, stofzuigen en wassen zijn een paar voorbeelden van de steeds terugkerende cyclus in huis het huishouden. Slechts een enkeling vindt het huishouden niet erg om te doen maar veel mensen hebben er een hekel aan. In dit artikel lees je de drie minst populaire huishoudelijke klusjes in Nederland.

WC Schoonmaken
De WC schoonmaken bestempelen de meeste Nederlanders als het vieste klusje in huis. In Nederland zijn er mensen die het toilet elke dag schoon maken. Er zijn ook mensen die het toilet één keer per twee weken schoonmaken of sommige zelfs nog minder vaak. Bij een gezin van 4 personen wordt vaak een minimum van één keer per week aangehouden. Twee keer is natuurlijk beter. Woon je alleen of met zijn tweeën dan is het minimum één keer per twee weken.

Vriezer ontdooien
Een klusje in huis dat vaak blijft liggen is de vriezer ontdooien. Het is goed voor de levensduur van de vriezer. Toch doen veel mensen het te weinig. Een makkelijke manier om dit te doen is door een pan heet water in de vriezer te zetten. Hiervoor geldt: hoe vaker je de vriezer ontdooit, hoe gemakkelijker het de volgende keer gaat. De vriezer kun je het beste ontdooien in de winter. Je kunt de spullen uit de vriezer buiten leggen zonder dat deze direct ontdooien.

Wassen
Wassen en strijken is een wekelijks en soms wel dagelijks terugkerend ritueel. Mensen die dagelijks de was moeten doen worden er gek van. Vroeger was de traditionele verdeling dat de man werkte en de vrouw voor de kinderen zorgte en het huishouden deed. Tegenwoordig is dit anders. In Nederland zijn de huishoudelijke taken steeds meer verdeeld. Tegenwoordig zijn er veel mannen die ook (af en toe) de was doen. Vrouwen vinden het fijn dat de man zich ook steeds meer bezig houdt met het huishouden.

Apparaten
Het huishouden is anno 2016 een stuk makkelijker geworden. Er zijn tegenwoordig veel elektronische hulpmiddelen die helpen bij het huishouden. Stel je eens voor dat er geen wasmachine, stofzuiger en vaatwasser zou zijn. Gaat er bij jou wel eens een apparaat kapot of werkt hij minder goed? Je kunt dan vervangende onderdelen bestellen bij www.onderdelenwinkel.nl.