Huizenmarkt omhoog: verhuizen!?

Geplaatst door

De huizenmarkt zit alweer een tijdje in de lift en inmiddels kunnen we toch wel stellen dat we de crisisjaren achter ons hebben gelaten. Zo waren de huizen in ons land 3,5% duurder ten opzichte van het eerste kwartaal in 2015.

Hoewel meer betalen voor uw toekomstige huis natuurlijk niet leuk is, stelt het sommige huizenbezitters wel in staat om überhaupt eens uit te kijken naar een verhuis. Het kan namelijk zo zijn dat de (fictieve) restschuld op hun huis die ze sinds het uitbreken van de crisis in 2008 hadden opgebouwd, nu wordt weggepoetst door de stijgende huizenprijzen. Mensen zitten dus minder vast en zijn eerder in staat om te verhuizen. En dat is toch fijn nieuws. Tezamen met de positieve vooruitzichten (men verwacht dat de huizen nog wel even zullen stijgen), menen veel Belgen dat het nu een goed moment is om de stap te wagen.

Een verhuis regelen

Als die keuze dan eenmaal is gemaakt, staan vervolgens de praktische aspecten op de agenda. Want een verhuis regel je niet zo maar!
Naast heel veel papierwerk (wat dacht u van de over- of afsluiten van de hypotheek, de adreswijzigingen, de gemeentelijke zaken in orde maken) moet er natuurlijk ook nog echt verhuisd worden. Dit kun je zelf doen, maar je kunt het ook uitbesteden.

Op zoek naar een Verhuisfirma in Antwerpen? Regel je verhuis in 3 stappen bij Emoov.be.

Het voordeel van uitbesteden zal de lezers duidelijk zijn: weinig stress en weinig inspanning. De verhuis wordt tot in de puntjes geregeld door de verhuisfirma, terwijl u kunt focussen op de andere zaken die geregeld moeten worden.

Die andere zaken, waar moet u dan aan denken? Dat is in feite een hele waslijst. Te denken valt aan:
-Allerlei abonnementen oversluiten naar het nieuwe adres
-De gemeente verwittigen van uw nieuwe adres
-Bedrijven, zoals energieleveranciers, verwittigen van uw nieuwe adres
-Nieuwe meubels aanschaffen
-Kinderen aanmelden bij een nieuwe school
-Afsluiten gas en elektra
-Naamplaatje voor de deur laten maken
-Hypotheek regelen
-En nog veel meer

Voor een volledig overzicht kun je Google raadplegen, waar eenvoudig lijsten te vinden zijn met alles waaraan je moet denken bij een verhuis.