Hulp bij het plaatsen van nieuwe sloten

Geplaatst door

Wanneer u nieuwe sloten op uw ramen en deuren in huis wilt plaatsen kan de hulp van een erkende slotenmakerservice wenselijk zijn. Het plaatsen van nieuwe sloten is vaak niet eenvoudig, door de complexe opbouw van veel sloten. De kleine onderdelen in deze sloten kunnen erg makkelijk beschadigd worden, waardoor het slot in het ergste geval vervangen moet worden door een slotenmaker. Ook het vinden van de juiste sloten voor de beveiliging van uw woning is niet altijd gemakkelijk. Welke sloten zijn het meest geschikt voor het beveiligen van deuren? Welke sloten kan ik het beste voor mijn raambeveiliging gebruiken? Enzovoorts.

Kwalitatief goede sloten voor ramen en deuren

Deuren worden doorgaans beveiligd met cilindersloten, die worden aangeboden als twee- en driepuntsloten. De driepuntsloten bieden meer veiligheid dan de tweepuntsloten, omdat de driepuntsloten op een extra punt met de deurpost verbonden zijn. Het kost een inbreker zodoende meer tijd om de deur open te breken, waardoor de kans om betrapt te worden toeneemt. Cilindersloten zijn het meest stevige type sloten van dit moment voor het beveiligen van deuren.

Ramen kunnen beveiligd worden met bijzetsloten. Dit type sloten wordt aangeboden als opleg- en insteeksloten. Het is van het type raam wat u heeft afhankelijk welke sloten het meest geschikt zijn. Denk bijvoorbeeld aan de dikte van uw kozijn en de manier waarop een raam geopend wordt (naar binnen of naar buiten). Kies bovenal voor gecertificeerde sloten of sloten met een hoge SKG-rating.

Optionele beveiligingscomponenten

Naast het gebruik van kwalitatief goede sloten op ramen en deuren kan het raadzaam zijn om optionele beveiligingscomponenten te laten installeren. Hierbij kunt u denken aan een bewegingssensor op de overloop, magneetcontacten op ramen en deuren, een elektronische camera aan de gevel, enzovoorts. Dergelijke beveiligingscomponenten worden op een centraal alarmsysteem aangesloten. Op het moment dat het alarm in huis afgaat zullen inbrekers uw woning zo snel mogelijk willen verlaten. De kans is immers erg groot dat zij worden opgemerkt door omwonenden die de hulp van de politie in kunnen schakelen.

Een slotenmaker kan een beveiligingsanalyse van uw woning maken om te kijken welke beveiligingsrisico’s er moeten worden afgedekt. In sommige gevallen is het vervangen van verouderde sloten voldoende. In andere gevallen is het raadzaam om gebruik te maken van beveiligingscomponenten. Zowel de nieuwe sloten, als de beveiligingscomponenten kunnen door een slotenmaker geplaatst worden. Zo weet u zeker dat er geen schade aan de sloten zal ontstaan.