Je huis koelen

Geplaatst door

Hier in Belgie  klagen we altijd over het weer, wanneer gaat het zonnetje nou lekker schijnen? Wanneer het dan eindelijk zo ver is en we een paar dagen mooi zonnig weer hebben, beginnen we weer te klagen dat het zó warm is. Veel van ons worden er een beetje duf en lui van, komt het omdat we het niet gewend zijn?

Irritaties tijdens de zomer

Een aantal grote irritaties die we ondervinden tijdens de zomer zijn een veel te warm huis, slecht slapen, vervelende muggen en andere insecten, files richting het strand of vakantiebestemming, het constant insmeren met zonnebrandcreme, het vergeten van het insmeren met zonnebrandcreme en verbranden, niet bruin kunnen worden of juist te bruin worden, overvolle stranden en zwembaden etc.

Tips voor een koel huis

  • – Goed geisoleerd huis. Een goed geisoleerd huis is eigenlijk de beste tip die ik je kan geven. Het zorgt ervoor dat het in de zomer niet te warm wordt en in de winter niet te koud, ideaal toch? Het kost wel wat, maar dan krijg je ook waar voor je geld!
  • – Goede airco aanschaffen. Ook dit kan vrij prijzig zijn maar het helpt zeker je huis te verkoelen. Let wel op dat airco’s heel veel energie verbruiken! Je kunt ook kiezen voor een ventilator, deze verbruikt minder energie maar is ook minder effectief.
  • – Zonwering. Dit is één van de meest effectieve methodes om warmte buiten te houden. Het is zo effectief omdat de zonwering zich aan de buitenkant van het raam bevindt, in tegenstelling tot gordijnen of raamfolie. Omdat gordijnen of raamfolie zich aan de binnenkant bevinden, laten ze een deel van de warmte door.
  • – Ramen open of dicht? Veel mensen denken dat het goed is om de ramen open te houden, maar dit zorgt er juist voor dat er warmte binnenkomt! Zet snachts je ramen open zodat er wat koelere lucht binnenkomt en overdag de ramen dus dichthouden.