Je werkruimte Feng Shui inrichten

Geplaatst door

Misschien heb je de term Feng Shui wel eens gehoord. Dit is een filosofie uit China die leert hoe de omgeving het geluk en de positieve sfeer kan beïnvloeden. Dit kan zijn voor je tuin, je woonkamer, je kast….maar dus ook je werkruimte. We helpen je graag met dit artikel om te begrijpen hoe alle onderdelen in harmonie worden samengebracht.

De werkruimte; inrichting en plaatsing

Heb je een eigen kantoorruimte? Dan kan je deze helemaal inrichten zoals je dat zelf wilt, wat het maken van een feng shui omgeving een stuk makkelijker maakt. In dat geval raden we aan om het bureau richting de deur te zetten, zodat je vanuit je ergonomische bureaustoel naar de deur kijkt. Als dit niet mogelijk is (door een baas die het niet waardeert, of omdat de indeling van je huis dat niet toelaat) is het een goed idee om een grote spiegel neer te zetten die ervoor zorgt dat je de deur wel kunt zien. Dit symboliseert het zien van kansen. En in de werkomgeving vertaald dat zich naar de kansen in je loopbaan.

De natuur benadrukken

Ook het naar binnen brengen van de natuur. Dit heeft namelijk een kalmerende werking. Je kunt dit doen door meer hout in de ruimte te plaatsen, of door kiezelsteentjes, veren of kiezelstenen op je bureau te leggen. Wat je ook veel ziet in Japan, zijn zogeheten zen gardens. Als je hiervan een miniatuur versie op je bureau hebt staan, kun je deze zandtuin indelen met blaadjes en rotsen zoals jij wilt. Dit zou heel rustgevend werken.

Waar moet de werkruimte zelf zitten?

Als je werkruimte in je eigen huis zit, kies dan een kamer die zo ver mogelijk van de slaapkamer verwijderd is. De werkkamer heeft veel Yang energie nodig, terwijl de slaapkamer juist veel Yin energie geeft. Als je nog dieper op de filosofie in wilt gaan, kies je ook voor een kamer met in de voor jou gunstige windrichting. Vanuit je geboortedatum kan je bepalen wat jouw Scheng Chi richting is. Die hoek is het beste voor jouw werkruimte.

Je bureau; rust en indeling

Creëer rust door op te ruimen. Gooi alles weg dat je niet nodig heb of berg dit op. En dan bedoelen we niet dat je het ergens in een la moet stoppen zodat het maar uit je zicht is, maar dat alles ook geordend moet worden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld gekleurde mappen om alles per onderwerp in te delen. Als je bureau is opgeruimd, is er meer ruimte voor creativiteit in je hoofd.

De indeling van het bureau

Er zijn verschillende punten die de Feng Shui beïnvloeden met de juiste indeling. Zo staat de linker bovenhoek voor rijkdom en welvaart. Hier kan je het beste je laptop neerzetten. Dat is namelijk het element waarmee jij geld verdiend door je werk op te doen. Daaronder (links midden) is de beste plek voor familie. Denk hierbij aan een foto van je familie. De voorkant en het midden van je bureau dient leeg en opgeruimd te blijven. Dit staat namelijk voor je carrière. Helemaal rechts is de beste plek voor je adressenlijst of telefoon met contacten, gericht op netwerk en reizen.