Weergave kunststof raamkozijn

Kunststof kozijnen voor het huis

Geplaatst door

Voor het vervangen van de kozijnen worden vaak nieuwe kozijnen geplaatst. Dit zijn vaak dezelfde, van hout. Er bestaat echter nog een andere mogelijkheid voor nieuwe kozijnen, namelijk: kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen bieden ten opzichte van bijvoorbeeld houten kozijnen veel voordelen. Kunststof kozijnen zijn bijvoorbeeld erg duurzaam en vereisen weinig onderhoud. Een kunststof kozijnen offerte is bij de leverancier aan te vragen.

Kunststof kozijnen, wat zijn dat?

Kunststof kozijnen zijn simpelweg kozijnen van kunststof. De kunststof die hiervoor gebruikt wordt is PVC, wat een plasticsoort is. PVC is goedkoop en makkelijk te bewerken en wordt in veel verschillende industrieƫn als vervanger voor hout of beton gebruikt. De kunststof kozijnen worden in de meeste gevallen gebruikt voor de behuizing van de ramen. Kunststof kozijnen bieden ten opzichte van houten kozijnen ook een aantal voordelen.

De voordelen

Ten eerste, kunststof kozijnen hebben vrij weinig onderhoud nodig. Met een simpel sopje zijn de kozijnen schoon te maken, speciale schoonmaakmiddelen zijn overbodig. Ten tweede, kunststof kozijnen verschillen qua uiterlijk vrij weinig ten opzichte van houten kozijnen. De kleuren kunnen zo aangepast worden dat de kunststof kozijnen niet te onderscheiden zijn van houten kozijnen. Ten derde, kunststof kozijnen zijn erg isolerend, voor zowel warmte als geluid. Het geluid en de kou blijft buiten het huis. Ten vierde, kunststof kozijnen zijn erg duurzaam. Kunststof gaat lang mee en rot niet.

De prijzen en werkwijze

Kunststof kozijnen prijzen worden in vrijwel alle gevallen berekend door middel van een offerte. De prijs verschilt per soort raam, de afmetingen van het kunststof kozijn en of er gebruik gemaakt wordt van enkel of dubbel glas.

Om de kunststof kozijnen te plaatsen worden als eerste het glaswerk, inclusief het raam verwijderd. De houten kozijnen kunnen daarna verwijderd worden. De binnenkant van het raamgat wordt schoongemaakt en klaargemaakt voor de plaatsing van het kunststof kozijn. Deze kan nu geplaatst worden. Nadat het kunststof kozijn geplaatst is wordt het glaswerk in het kunststof kozijnen gezet, waarna het kozijn klaar is.