Design radiator

Nieuwe radiatoren passend bij uw design!

Geplaatst door

Veel woningbezitters zien hun radiatoren als een van de meest lelijke elementen in het interieur van hun woning. Wie vindt die conventionele, witte radiatoren immers wel van deze tijd? Er zijn verschillende manieren om uw radiatoren aan te laten sluiten bij uw huidige interieur, zodat deze zo goed mogelijk worden weggewerkt. Dit kan door uw huidige radiatoren te bedekken of aan te passen, maar ook door te kiezen voor geheel nieuwe radiatoren. Of heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan vloerverwarming? Veel mensen vinden de investering voor het aanleggen van vloerverwarming te groot, toch zegt de loodgieter in Brugge die we voor dit artikel spraken, dat vloerverwarming veel voordelen heeft.

Een vloerverwarming voorkomt allereerst dat u lelijke radiatoren in uw woning heeft staan, maar daarbij wordt de warmte heel geleidelijk in uw kamers verspreid. Bij een radiator stroomt de warmte lucht naar uw plafond, waar het over de ruimte wordt verdeeld. Een vloerverwarming ligt onder de hele vloer, waardoor de warmte rechtstreeks door uw kamer naar het plafond stroomt, in plaats van alleen via de zijkant.

Designradiatoren voor modern interieur
Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een designradiator, die speciaal is vormgegeven voor een modern ingerichte woning. Met een designradiator vallen de radiatoren veel minder op, zonder dat u vloerverwarming aan moet leggen. Een loodgieter kan u helpen bij het installeren van deze designradiatoren, die doorgaans op bestaande leidingen in uw woning kunnen worden aangesloten. Overigens bestaan designradiatoren voor de verschillende kamers van uw woning. Zo kunt u in uw badkamer een speciaal type designradiator plaatsen, die u direct als ophangrek voor uw handdoeken kunt gebruiken.

Kliksysteem voor bestaande radiatoren
Wanneer u de investering te groot vindt om geheel nieuwe radiatoren aan te schaffen, kunt u er ook voor kiezen om uw bestaande radiatoren te voorzien van een speciaal kliksysteem. Bij dit systeem plaatst u vier kleine magneetjes op de bestaande radiator, waar u vervolgens een metalen plaat tegenaan kunt klikken. Deze platen sluiten naadloos aan bij de vorm van een radiator, waardoor u de radiator niet meer opmerkt in het interieur van uw woning. Ook worden deze platen in verschillende kleuren aangeboden, zodat u altijd een kleur designradiator vindt die aansluit bij de huidige inrichting van uw woning.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die u heeft, bij het installeren van designradiatoren in huis? Vraag een loodgieter om u advies te geven!