Zitzak

Pauzeruimte op het werk inrichten: 4 tips

Geplaatst door

Zitplek
Zorg voor voldoende comfortabele zitplek voor alle collega’s. Hierbij is het van belang dat een zitgelegenheid past bij zijn doel: goede eetkamerstoelen om op te eten en een lagere, leunende zit, te relaxen of gamen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zitzak in de kleuren van je bedrijf, of zelfs met bedrukking van het logo! Ga er hierbij van uit dat alle collega’s tegelijkertijd pauze gaan houden, zodat er altijd genoeg plek is.
Afscherming
Het doel van een pauzeruimte is duidelijk: pauze houden en je gedachten even van het werk af zetten, zodat je daarna weer fris bent om verder te werken. Daarom is het belangrijk dat deze ruimte jou en je collega’s faciliteert om je gedachten te verzetten. Met een goede afscherming zorg je ervoor dat je tijdens de pauze niet constant aan je werk herinnerd wordt en vice versa.
Spelletjes
Een erg leuke manier om je gedachten even te plaatsen is het spelen van spelletjes. Denk hierbij niet alleen aan gezelschapsspelletjes, zoals speelkaarten en mens erger je niet, maar ook aan tafeltennis, tafelvoetbal of een gaming console, zoals een PlayStation of Xbox. Dit zorgt niet alleen voor ontspanning, maar het zorgt er ook voor dat iedereen niet de gehele pauze op zijn telefoon zit. In andere woorden zorgen spelletjes voor betere sociale binding tussen collega’s.
Koffie
Wie pauze zegt, zegt natuurlijk: koffie. Zorg er daarom voor dat er goede koffie beschikbaar is op de werkvloer. Dit komt niet alleen voort uit een goede koffieautomaat, maar ook andere zaken, zoals bonen en melk, spelen hierin een grote rol. Daarnaast is dit niet alleen van belang bij het vieren van de welverdiende pauze, maar is het ook belangrijk wanneer je zakenrelaties op je kantoor ontvangt. Niets maakt een betere indruk dan een goede kop koffie.