Tips die je huis meer waard maken

Geplaatst door

Ben jij van plan om je huis te verkopen? Dan wil je natuurlijk dat je woning zo veel mogelijk oplevert. Gelukkig kun je zelf best wat dingen doen om deze waarde te verhogen. In dit artikel geven wij enkele tips over hoe jij je huis meer waard kan maken, en zoveel mogelijk geld kunt krijgen om in een nieuwe woning te investeren.

Geef je huis een linkje verf

De eerste indruk is heel belangrijk. In minder dan 2 seconden hebben we al een beeld gevormd en kunnen we hier een besluit mee maken. Zorg dus dat deze eerste indruk van je huis goed is.
Als er dus mensen komen bezichtigen, moet je ervoor zorgen dat je gevels er netjes bijstaan. Dit is namelijk het eerste dat ze zien. Zorg ook dat de deuren en kozijnen worden meegenomen. Maar ook binnenshuis moeten de muren een mooie onbeschadigde verflaag hebben. Verf kan aardig in de kosten lopen, maar je kan er uiteindelijk meer mee binnenhalen dan wat de verf je heeft gekost.

Herontwerpen van de tuin

Wie droomt er nou niet van een heerlijke tuin, waar je in de zomer lekker kan zitten met een drankje in je hand en ‘s avonds een barbecue met vrienden kunt houden. Door de tuin helemaal op te knappen of zelfs te herontwerpen schets je een droombeeld voor de mensen die komen bezichtigen. Ze kunnen zichzelf veel makkelijker zien zitten in een tuin die al helemaal is opgeknapt, dan in eentje waarbij het een grote rommel is. Een andere goede investering is een jacuzzi. Nu kan een jacuzzi zelf nogal duur zijn, maar gelukkig is er een handig alternatief. Namelijk een opblaasbare jacuzzi.

Schuiven met de ruimte

Als je een gezinswoning wilt verkopen, die slechts 2 slaapkamers heeft, is de kans dat je deze verkoopt kleiner dan wanneer je er drie hebt. Als je dus 2 slaapkamers hebt, kan het rendabel zijn om een grote slaapkamer op te delen, zodat je eindigt met 3 slaapkamers. Terwijl juist een grotere woonkamer weer een pré is tegenover meerdere kleine ruimtes beneden. Je kunt je woonkamer ruimtelijker maken en groter laten lijken door er een open keuken aan vast te hebben. Zit er een muur tussen de keuken en woonkamer, die eigenlijk niet nodig is? Dan kan je er over nadenken om deze muur door te breken. Vraag bij het verbouwen wel altijd om advies, zodat je alleen muren weghaalt die ook echt weg kunnen.

Hoeveel energie verbruik je?

In deze tijd lijkt duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp. Kijk dus nog eens naar je woning en bedenk hoe energiebewust deze is. Is er voldoende isolatie? Denk hierbij aan ramen, muren en plafond. Maar ook dubbelglas is een belangrijke maatregel om het energieverbruik naar beneden te helpen. Het plaatsen van een energiezuinige CV kan ook een hele nuttige investering zijn.