Verhuizen, wat kost het?

Geplaatst door

Hoewel wij er vaak niet bij stil staan, komt er bij verhuizen veel kijken. Naast de prijs van de nieuwe woning (mogelijke hypotheek of huur) en het inpakken van uw goederen. Aan verhuizen zit een veel duurder prijskaartje aan vast, dan men op het eerste ogenblik kan bedenken. Natuurlijk wilt u zoveel mogelijk besparen op u verhuizing. De vraag is alleen, hoe?

Verhuiswagen

De verhuiswagen is een belangrijk deel van uw verhuizing. Er zijn verschillende opties voor het huren van een verhuiswagen. Zo kunt u kiezen voor een busje, een kleine vrachtwagen of een grote vrachtwagen. Gemiddeld kost het huren van een kleine vrachtwagen of busje tussen de €60 tot €135 euro. Hier bovenop komen nog de brandstofkosten.

Opslag

Naast het direct verhuizen, kiezen steeds meer mensen voor het gebruik van een verhuiscontainer. In deze container kunt u uw spullen tijdelijk opslaan. Vaak wordt de container gebruikt voor mensen met een grote inboedel. Doorgaans wordt de verhuiscontainer in de ochtend van de verhuizing naar uw oude huis gebracht. Hier kunt u hem inladen en wordt hij door het verhuisbedrijf naar uw nieuwe woning gebracht. Met een verhuiscontainer kunt u benzine besparen, doordat u niet vaak heen en weer hoeft te rijden. De prijzen van een container verschillen. Voor een container van 12 m3 kunt u al snel meer €30 a €40 euro per maand betalen. Afhankelijk van het verhuisbedrijf waar u hem van huurt. Belangrijk is dat veel verhuisbedrijven een borg vragen tussen de €50 en de €100 euro gemiddeld.

Verzekering

Als u van plan bent om te gaan verhuizen, is het aangeraden om te kijken hoe uw inboedel verzekerd is. Hoe zit het met de verzekering tijdens een verhuizing? Dit kunt u nalezen in uw verzekeringspolis of navragen bij uw verzekeringsadviseur. Dit kunt u beter zo spoedig mogelijk doen. Ook is het verstandig om uw nieuwe adreswijziging snel door te geven. Als uw adreswijziging niet tijdig is doorgegeven, vervalt uw verzekering na gemiddeld 30 dagen. In sommige gevallen zal er een uitzondering gemaakt kunnen worden. Belangrijk om te weten is dat de meeste verzekeringen enkel de inboedel verzekerd die in het opgegeven adres staan. Voor inboedel die zich buiten dat adres bevinden (onderweg naar nieuw adres of in de opslag) worden met beperktere voorwaarden verzekerd. Ook bij een verhuisbedrijf kunt u uw inboedel extra verzekeren, al is dit voor uw eigen kosten.

Overige kosten

Naast de verhuiswagen en de brandstof zijn er nog een aantal onkosten waar u rekening mee moet houden. Graag nemen wij een aantal omkosten met u door.
Verhuisdozen.
Huurcontract kosten met de mogelijk daarbij behorende borg
Aansluiting telefoon, internet, gas en elektra
Hulp bij de inrichting van uw huis
Reiskosten naar werk
Energierekening

Contact?

Wilt u meer weten over uw toekomstige verhuizing? Neem dan contact op met de verhuismaatschappij die u daarmee gaat helpen. Verhuisbedrijf VSNM helpt u graag. Het bedrijf voorziet u van tips waar u mogelijk zelf niet aan gedacht heeft.