Het verhuizen van spullen

Verhuizen. Zelf sjouwen of een verhuisfirma?

Geplaatst door

Dat een verhuis over het algemeen niet als ontspannen wordt ervaren moge duidelijk zijn. Toch verhuist de Belg zo’n 6 keer in zijn leven. En bij iedere verhuis is de eerste vraag: ga ik het zelf doen of laat ik een verhuisfirma zijn gang gaan? Laten we eens kijken wat er komt kijken bij beide opties.

Zelf de verhuis regelen

Natuurlijk is dit goed te doen. Hulp van wat vrienden of familie en sjouwen maar. Dat is wellicht wat kort door de bocht. Er moet uiteraard ook aan vervoer worden gedacht, een busje liefst. En dan natuurlijk nog het materiaal. Zorg altijd voor verhuisdozen! Hiermee wordt tillen makkelijker en kan je stapelen. Zo rijd je minder vaak op en neer.

Een verhuizing zelf regelen scheelt geld. Maar al met al ben je 150 euro kwijt aan vervoer en materiaal. En hopelijk kun je een beroep doen op vrienden of familie!

Verhuisfirma

Een verhuizer ontzorgt. Verhuizen wordt zo eenvoudig. De verhuisfirma regelt alles. Dus materiaal, vervoer, inpakken en demonteren/monteren. Ook zijn er veel firma’s die voor opslag kunnen zorgen. Uiteraard betaal je hiervoor. Maar je bent dan ook verzekerd tegen schade. Iets wat je niet bent als je het zelf doet…

Een verhuisfirma begint bij 500 euro incl btw. Beduidend meer dus dan zelf doen, maar wel ontspannen.

Checklist

Bij een verhuis komen enkele zaken altijd kijken. Of je nu zelf verhuist of verhuisfirma inschakelt. Maak een checklist. Zo vergeet je niets. Op de checklist moet in ieder geval staan:

Adreswijziging
Energie verhuizen en meterstanden noteren
Internetabo verhuizen
Magazines stopzetten of verhuizen
Parkeervergunningen
Inschrijven gemeente
Belangrijke documenten bij elkaar (niet inpakken)

Uiteraard komen er veel zaken kijken als je zelf gaat verhuizen. Zorg dan tijdig voor verhuisdozen. Deze zijn maar al te vaak uitverkocht bij de bouwmarkt.

Succes!