Waar opletten bij inrichten van uw kantoor

Geplaatst door

Een kantoor inrichten kan een flinke klus worden als je niet weet wat je precies wilt. Wil je echt een kantoor gaan inrichten waar je ook bezoekers wilt ontvangen. Of kies je er liever voor om meer een huiselijke inrichting te ontwerpen. Kortom er zijn eindeloze mogelijkheden om je kantoor tot een ideaal plekje te maken. Wij hebben een aantal tip voor jullie om rekening mee te houden tijdens het ontwerpen van een nieuwe werkplek.

Wat wil je uitstralen

Kantoor moet passen bij wat je bedrijf wilt uitstralen. Coolblue heeft bijvoorbeeld hun ruimte heel hip en modern ingericht is, wat pas bij een online webshop. Wanneer je daar een klassiek bruin kantoor zou neer zetten klopt het niet bij het beeld en imago van het bedrijf. Uitstraling bepaald vaak ook hoe mensen zich gaan gedragen binnen de ruimte. Als voorbeeld: Wanneer je een tafel plaatst in een vergaderruimte die een lange rechthoek is en de baas gaat aan de korte zijde zitten weet je gewoon dat hij de leider van het gesprek is. Wanneer er in een vergaderruimte een ronde tafel zit met allemaal gelijke stoelen weet je dat iedereen gelijk is en er geen hoofd is.

Efficient indelen

Wat moet je in je kantoor kwijt. Ben je een bedrijf waar veel aan papier werk word gedaan? Dan zijn archiefkasten heel handig om papier netjes in te bewaren. Heb je een kantoor nodig waar je ook soms presentaties wilt geven aan klanten moet er ruimte zijn om je ideeen te projecteren. Denk goed na wat je met de ruimte wilt gaan doen en probeer ook vooruit te denken wat er binnen 5 jaar nodig is in je ruimte.

Wat zijn de wensen van je personeel

Je bent niet de enige die gebruik maakt van de ruimte. Vraag ook na bij je personeelsleden wat hun wensen en behoeftes zijn. Welke spullen denken zij nodig te hebben om goed hun werk te kunnen doen. Wat heb je aan een staan tafels als er niemand gebruikt wilt maken van deze handige functie. Dan gooi je eigenlijk al je geld weg.

Kleur

Het klinkt misschien heel erg raar maar kleuren kunnen menselijke gedrag beinvloeden. Wanneer een kamer heel erg rood is kan dat makkelijker agressieve reactie uitlokken op het moment dat de ruimte licht blauw is. Denk daarom goed na welke kleur bepaalde emoties kunnen beinvloeden van je personeel.