Zwart laminaat voor een bijzonder ogende kamer

Geplaatst door

Laminaat kent tal van voordelen die deze vloerbedekking zo populair maakt bij veel mensen. Zo is laminaat een goedkope vloerbedekking die bovendien vele jaren meegaat. Daarnaast is laminaat eenvoudig aan te leggen en kost een laminaatvloer weinig onderhoud of schoonmaakwerkzaamheden. Naast deze praktische voordelen, oogt laminaat ook bijzonder fraai. In de bovenste laag van deze kunststofvloer kan namelijk elk denkbaar patroon worden verwerkt. Gebruikelijk is het om laminaat het uiterlijk van een houten vloer mee te geven, maar dit is slechts één van de mogelijkheden. Er kan namelijk ook voor de print van een stenen vloer worden gekozen of het laminaat kan in tegels met één of verschillende opdrukken worden gelegd. Op deze manier kan vrijwel elke vloer worden nagebootst. Zo kan ook worden gekozen voor zwart laminaat. Bij welke kamers past zwart laminaat en uit welke laminaatsoorten kan je kiezen wanneer je voor een zwarte laminaatvloer gaat?

 

Kleur van laminaat kiezen

De kleuren die terugkomen in een kamer bepalen niet alleen hoe de ruimte oogt, maar ook hoe bijvoorbeeld een woon-, eet- of slaapkamer aanvoelt. De vloer is hierbij, met het grote oppervlak, één van de belangrijkste sfeerbepalers in een kamer. Zo kan een vloer met een donkere of warme kleur bijvoorbeeld een (te) grote kamer wat kleiner en veel knusser laten ogen. Heb je daarentegen een kleine kamer die je er groter wilt laten uitzien, dan kan je beter kiezen voor lichte, felle kleuren. Lichte kleuren geven ook meer een zomers gevoel aan een kamer, terwijl donkere kleuren eerder voor een mysterieuze, klassieke sfeer zorgen. Met name wanneer veel zonlicht in de kamer valt, kan een donkere vloer een zeer stijlvolle aanblik aan een kamer geven. Houd er voorts rekening mee dat de kleur van een vloer er overdag (bij zonlicht) heel anders kan uitzien dan in de avond of nacht (bij kunstlicht). Bovendien oogt een vloer anders in een lege kamer dan wanneer de kamer is gevuld met meubilair. Zorg er dus altijd voor dat de vloer ook past bij de meubels in de kamer en bij de lichtinval in de ruimte.

 

Soorten zwart laminaat

Indien je zwart laminaat wil aanleggen, dan kan je kiezen uit vele soorten laminaatvloeren. Zo zijn er laminaatvloeren met een opdruk van een zeer donkere houtsoort, waardoor de vloer (bijna) zwart oogt. Dit type vloer past goed bij een traditioneel ingerichte kamer met een klassiek en stijlvol uiterlijk. Er zijn daarnaast ook zwarte laminaatvloeren met een stenen dessin. Dit type zwarte laminaat wordt vooral bij modern ingerichte kamers gebruikt. Voorts zijn er laminaatvloeren die zijn gemaakt uit zwarte tegels. Dit is een populaire keuze bij bijvoorbeeld mensen die een keuken willen met het fraaie uiterlijk van een tegelvloer, maar zich het werk om een tegelvloer aan te leggen en schoon te houden willen uitsparen. Een laminaatvloer bestaande uit zwarte tegels is dan ideaal. Je kunt, kortom, ook bij zwart laminaat kiezen uit vele laminaatsoorten, zodat je een vloer hebt die exact past bij jouw woonkamer, slaapkamer of keuken.